Pacienta in varsta de 55 ani se prezinta in cabinetul nostru cu un granulom piogenic(tumora benigna) cu punct de plecare 25 (al doilea premolar).Sunt tumori pediculate sau sesile care sangereaza usor la atingere fiind hipervascularizate.Clinic, granulomul piogenic se prezintă sub forma unor papule de culoare roşie.

Pacienta nu a oferit niciun istoric de traumatism, leziune, impactare alimentară şi nu s-a constatat niciun istoric medical semnificativ.De obicei aceste tumori apara datorita unei igiene imperfecte si neprezentarii la cabinetul stomatologic pentru o verificare de rutina.Afectiunea consta intr-o tumora cu diametrul de 0,5-2 cm, de culoare rosie-negricioasa, de consistenta moale.
Suprafata tumorii are aspect de papilom, frecvent erodata si acoperita de cruste negricioase. La periferie tumora este inconjurata de un guleras, care rezulta prin erodarea epidermului.Evolutia este lenta, leziunea crescand in dimensiuni timp de cateva saptamani sau luni, dupa care stationeaza. Formatiunile vechi sufera un proces de fibroza si, rareori, unele involueaza spontan.Numele de granulom piogenic este impropriu, deoarece tesutul de granulatie din care este format nu este determinat de bacterii si nici nu este un granulom propriu-zis; se dezvolta rapid pe locuri supuse traumatismelor.

Se efectueaza excizia cu laserul Fotona ,cu o sangerare foarte mica si cu o vindecare rapida.